Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diversificarea industriei petroliere și a gazelor devine o sferă prioritară a economiei turkmene

operationworld.com
Turkmenistan

Președintele turkmen Gurbanguly Berdimuhamedov consideră că diversificarea industriei petroliere și a gazelor este o sferă prioritară a economiei turkmene. Rapoartele viceprim-ministrului Myratgeldy Meredov și ale consilierului președintelui pe probleme de petrol și gaze Yagshigeldy Kakayev au fost prezentate în cadrul ședinței.

Vorbitorii au prezentat rapoartele privind activitatea în desfășurare în complexul de petrol și gaze în contextul sarcinilor legate de implementarea programului de dezvoltare socio-economică a țării pentru 2020-2025.

Președintele a subliniat importanța ridicată a măsurilor legate de îmbunătățirea funcționării sectorului combustibil și energetic, creșterea eficienței dezvoltării câmpurilor de petrol și gaze și introducerea celor mai bune practici și a celor mai noi tehnologii în toate diviziunile structurale ale industriei.

Președintele a subliniat necesitatea monitorizării constante a construcției conductei de gazete Turkmenistan-Afganistan-Pakistan-India (TAPI) și implementarea sarcinilor care decurg din Programul de dezvoltare a petrolului și gazului din Turkmenistan până în 2030.

Turkmenistanul, conform raportului BP, se află pe locul patru în ceea ce privește rezervele de gaz natural din lume și, în acest stadiu, îl vinde în China și Rusia.

Proiectele de mai multe miliarde sunt planificate să fie implementate în comun cu parteneri străini.

Propunerile au fost obținute de la participanții la licitații internaționale, inclusiv companiile din Europa și Orientul Îndepărtat.

De exemplu, se planifică extinderea producției unui complex pentru producția de polietilenă și polipropilenă în așezarea Kiyanly Caspian din regiunea balcanică a Turkmenistanului.

În apropiere este prevăzută producerea de clorură de polivinil, sodă caustică, acid clorhidric, clor lichid.

Un proiect de construcție a unității pentru producerea de metildietanolamină este, de asemenea, dezvoltat în așezarea Kiyanly. În regiunea Dashoguz va fi construită o instalație pentru producerea cauciucului și polistirenului în regiunea Lebap, acetat de polivinil și metanol, notează today.az.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.