Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIVORȚUL de UE se lasă cu acuzații grave: Londra scoate arsenalul greu în negocierile cu Uniunea Europeană

pixabay.com
brexit

Proiectul de sancţiuni al UE pentru a încadra perioada de tranziţie după Brexit este "deloc înţelept" şi "de rea-credinţă", a denunţat joi la Londra ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, într-o declaraţie de o virulenţă neobişnuită, transmite AFP.

"Nu cred că a fost o dovadă de bună-credinţă să se publice acest document cu un limbaj sincer vorbind lipsit de politeţe, arătând că ei ar putea să pună capăt arbitrar perioadei de tranziţie", a declarat presei David Davis. "Este de rea-credinţă şi deloc înţelept să publici asta", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Liviu Dragnea, atacat din INTERIOR! „Nu se poate!”

Demnitarul britanic a comentat documentul dezvăluit miercuri de Uniunea Europeană care include un arsenal de sancţiuni pentru "a evita jocul lipsit de loialitate" din partea Londrei în timpul perioadei de tranziţie după divorţ.

Proiectul de text cu regulile impuse Marii Britanii pentru perioada de tranziţie după ieşirea sa din UE la 29 martie 2019 prevede posibilitatea instituirii unor sancţiuni, în special "un mecanism care permite Uniunii să suspende anumite beneficii pentru Regatul Unit ca urmare a participării sale la piaţa unică".

Citește și: Şefii PRO TV îşi freacă mâinile de bucurie! Ce lovitură URIAŞĂ au dat

Această clauză inclusă sub formă de scurtă adnotare în proiectul de acord a fost adăugată cu ocazia reluării negocierilor marţi la Bruxelles.

"Uniunea Europeană răspunde cererii formulate de Theresa May de a putea beneficia de piaţa unică şi de uniunea vamală pentru o perioadă limitată în cursul căreia toţi trebuie să joace după aceleaşi reguli", a explicat într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, Stefaan De Rynck, consilier al negociatorului-şef al UE, Michel Barnier.

Citește și: Lovitură usturătoare pentru șoferi: Pentru ce riscă, mai nou, închisoarea

"A prevede posibilitatea unor sancţiuni în cazul nerespectării regulilor face parte din orice acord", a subliniat el.

Clauza respectivă a provocat chiar de miercuri furia mai multor deputaţi conservatori din Marea Britanie.

Citește și: O nouă categorie bugetari se RĂZVRĂTEȘTE! Sindicatele acuză că sute de oameni vor avea salariile scăzute! Ce va face Olguța Vasilescu

"Aceste ameninţări stupide arată cât de mult îi este frică Uniunii Europene", a remarcat ironic influentul deputat conservator Bernard Jenkin într-o intervenţie la BBC. "Va fi foarte dificil de acceptat pentru Theresa May", a apreciat la rândul său Jacob Rees-Mogg, unul dintre principalii rivali politici ai premierului britanic.

Rămânerea pe piaţa unică i-ar permite Marii Britanii să continue să facă comerţ fără controale vamale în perioada de tranziţie, în timp ce cetăţenii britanici vor putea continua să trăiască şi să lucreze în orice alt stat al UE.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Cine a fost condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.