Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovic a primit trofeul de final de an pentru numărul 1 mondial la Turneul Campionilor ATP Finals

enational.ro
Novak Djokovici

Novak Djokovic a primit trofeul de sfârșit de an pentru numărul 1 în circuitul ATP, luni, la Torino, în urma victoriei din meciul de deschiderea de la Nitto ATP Finals, în fața lui Casper Ruud. Sârbul primește această distincție pentru a șaptea oară.

Este pentru a șaptea oară când sârbul obține această onoare, depășindu-l pe Pete Sampras pentru cele mai multe clasări pe locul 1 la sfârșitul anului în istoria clasamentului FedEx ATP (din 1973). Djokovic a mai reușit această performanță în 2011-2012, '14-15, '18 și '20.

„Mă simt extraordinar și mă simt și mai bine atunci când câștigi un meci și apoi pun mâna pe trofeul pe care am fost binecuvântat să îl ridic de șapte ori. Am câștigat cu unul mai mult decât Pete Sampras, care a fost eroul meu din copilărie. El a fost cel care m-a inițiat în tenis. A fost, de asemenea, o sursă de inspirație pentru mine și visam să fiu campion la Wimbledon și numărul 1 mondial, așa cum a fost el", a declarat Djokovic, citat de site-ul oficial al ATP.

„Trecând rapid la ziua de astăzi, este destul de uimitor să fiu în această poziție. Sunt foarte recunoscător. Este un lucru pe care îl apreciez foarte mult și pe care nu îl iau ca pe ceva de la sine înțeles".

Jucătorul în vârstă de 34 de ani, care a câștigat primele trei turnee majore ale sezonului, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, are acum un palmares de 49 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon.

Djokovic urmărește în această săptămână un al șaselea trofeu Nitto ATP Finals, un record, performanță cu care l-ar egala pe Roger Federer pentru cele mai multe victorii la finalul sezonului. Cap de serie numărul unu, Djokovic a triumfat ultima dată la campionatul de final de an în 2015, la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.