Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovic depășește un obstacol psihologic la Wimbledon, câștigând încredere și determinare

novak djokovic

Novak Djokovic (2 ATP) l-a învins pe Hubert Hurkacz (18 ATP), scor 7-6(6), 7-6(6), 5-7, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2023. Sârbul a avut câteva obiecții în timpul conferinței de presă, scrie gsp.ro.

Djokovic a fost testat serios de Hurkacz. Polonezul a servit magistral, nu și-a cedat niciodată serviciul în primele 3 seturi. Hubert a avut avantaj în ambele tie-break-uri disputate duminică seară, dar a cedat de fiecare dată. Organizatorii au luat decizia să întrerupă partida din cauza întunericului.

Astăzi, Hurkacz a fost puțin mai inspirat. A izbutit un break, iar Nole a cedat primul set la actuala ediție. În actul cu numărul 4, serviciul l-a trădat pe outsider. Frecvența primei mingi s-a prăbușit, de la 85% până la 58%. Djokovic a profitat, a eliminat erorile din joc, doar 3 neforțate, și a obținut calificarea.

Novak Djokovic cere o schimbare la Wimbledon

Programul pe Arena Centrală de la Wimbledon începe la ora 13:30 a Angliei (15:30 a României). Din această cauză, ultimul meci s-a întins de multe ori pe durata a două zile, întrerupt în momente cruciale. Djokovic a comentat situația.

„Au fost două meciuri total diferite. Duminică am jucat cu acoperișul tras, o umiditate ridicat. Luni a fost un vânt puternic, greu de ținut ritmul.

Mă așteptam să fie o problemă pentru Hubert, dar nu îmi amintesc să fi fost vreodată în carieră atât de neajutorat în fața serviciului cuiva. Știam că e bun la acest aspect, a fost un meci tensionat.

Cred că programul zilei ar trebui să fie decalat, meciurile să înceapă mai devreme. Când ești în main-event și ești programat la 22:00, e clar că sunt șanse mici să închei în aceeași zi.

Respect faptul că Wimbledon ține la reguli și la tradiție, dar e complicat. Uneori e greu să găsești un loc unde să te aduni, sunt mulți jucători, fiecare cu echipa lui”, a spus Novak Djokovic într-o conferință de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.