Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Lumina Sfântă a ajuns în România: urmează să fie trimisă în fiecare biserică din țară

candelă ierusalim

Lumina Sfântă din Iersusalim a ajuns în România! Lumina urmează să fie distribuită tuturor bisericilor din țară, astfel că fiecare creștin care participă în această seară la slujba de Înviere va avea lumină de la Ierusalim.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă, la ora 14.54, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2009.

Ceremonie care atrage credincioși

Ceremonia milenară, care simbolizează invierea lui Isus, atrage de obicei mii de credincioşi la Biserica Sfântului Mormânt, unde, potrivit tradiţiei creştine, Isus a fost pus în mormânt. Sfântul Mormânt este situat în centrul cartierului creştin din Vechiul Oraş al Ierusalimului de Est. După o aşteptare de mai multe ore, ceremonia culminează când patriarhul ortodox grec al Ierusalimului apare din mormânt cu o lumânare aprinsă, un act misterios, considerat un miracol anual în Sâmbăta Mare, ajunul Paştelui ortodox. Sfânta Lumină este apoi rapid împărtăşită credincioşilor reuniţi în interiorul şi în exteriorul bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.