Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev amenință dur Coreea de Sud: rușii vor să sprijine Coreea de Nord cu arme de ultimă generație

VKontacte
Dmitri Medvedev

Coreea de Sud ar putea să-și extindă sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar și economic, dacă aceasta va fi supusă unui atac civil pe scară largă, a declarat președintele Yoon Suk Yeol, semnalând pentru prima dată o schimbare a poziției sale împotriva înarmării Ucrainei, informează Reuters. Declarația nu a fost primită deloc bine la Moscova. Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat voalat Sudul, dacă o să trimită arme către Ucraina.

„A apărut o nouă dorință de a ne ajuta inamicii. Președintele sud-coreean Yun-Seok Yol a declarat că, în principiu, acest stat este gata să furnizeze arme regimului de la Kiev.

Deși nu cu mult timp în urmă sud-coreenii asigurau cu fervoare că posibilitatea de a furniza arme letale Kievului era complet exclusă.

Mă întreb ce vor spune locuitorii acestei țări când vor vedea cele mai recente arme rusești

Ce va spune poporul sud-coreean când va vedea cele mai noi modele de arme rusești la cei mai apropiați vecini ai săi, partenerii noștri nord-coreeni.

Așa cum se spune,

Quid pro quo...(n. r.: o favoare sau un avantaj acordat în schimbul a ceva)”, a spus Medvedev, pe canalul său de Telegram.

Ce a spus liderul din Coreea de Sud

„Dacă există o situație pe care comunitatea internațională nu o poate aproba, cum ar fi orice atac pe scară largă asupra civililor, masacru sau încălcarea gravă a legilor războiului, ar putea fi dificil pentru noi să insistăm doar asupra sprijinului umanitar sau financiar", a spus Yoon, informează Reuters.

Este pentru prima dată când Seulul a sugerat disponibilitatea de a furniza arme Ucrainei, la mai bine de un an după ce a exclus posibilitatea unui ajutor letal.

Un aliat cheie al SUA și un important producător de muniție de artilerie, Coreea de Sud a încercat până acum să evite antagonizarea Rusiei din cauza companiilor sale care operează acolo și a influenței Moscovei asupra Coreei de Nord, în ciuda presiunilor tot mai mari din partea țărilor occidentale pentru furnizarea de arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.