Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev amenință SUA și ONU: 'Se vor chinui să înghită praf. Va avea soarta falimentarei Ligi a Națiunilor'

newsweek.com
Dmitri Medvedev

Statele Unite se vor ”chinui să înghită praf” dacă vor încerca să spargă prerogativele membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de agenția RIA Novosti.

El a menționat că, recent, americanii ”au pledat pentru niște ”compromisuri în reformarea” Consiliului de Securitate al ONU și pentru a renunța la menținerea unui ”status quo”.

”Compromisuri pot fi de mai multe feluri. Dacă este vorba despre încercarea de a sparge prerogativele membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate, așa cum încearcă să facă Statele Unite pe fondul unui avânt zoologic antirusesc, atunci se vor chinui să înghită praf. În caz contrar, ONU va avea soarta falimentarei Ligi a Națiunilor”, a declarat Medvedev citatd e vestidinrusia.ro.

Președintele SUA, Joe Biden, Secretarul de stat Antony Blinken și ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, intenționează să ridice problema reformării Consiliului de Securitate la următoarea sesiune la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, de la sfârșitul lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.