Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă începe o amplă operațiune împotriva 'agenților străini': 'Este momentul să punem lucrurile în ordine'

kremlin.ru
medvedev putin

ÎncepeDmitri Medvedev a spus că este timpul să închidă gura oamenilor care sunt recunoscuți drept „agenți străini”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a cerut un control mai strict asupra persoanelor și organizațiilor care au fost declarate „agenți străini”, potrivit publicațiilor ucrainene.

„Desigur, controlul asupra agenților străini a fost destul de formal. Și astăzi este momentul să punem lucrurile în ordine. Dacă aceștia lucrează împotriva țării într-o perioadă atât de dificilă și primesc bani de la inamicii noștri, răspunsul trebuie fii rapid și nu te poți lăsa păcălit, mai ales în timpul unei operațiuni militare speciale și a sancțiunilor anti-ruse nelimitate. Iar la nivel legislativ ar trebui introdusă o clasificare mai exactă și o răspundere mai strictă a agenților străini. Un proiect de lege a fost deja depus la Duma de Stat care va permite acest lucru. Activitățile agenților străini trebuie aduse sub control strict, să devină transparente pentru societatea noastră”, a spus Medvedev.

Fostul președinte al Rusiei consideră că activitățile publice și discursurile agenților străini ar trebui interzise și urmărite penal.

Medvedev este convins că în Statele Unite și o serie de țări occidentale, controlul asupra activităților organizațiilor care au finanțare din străinătate este mult mai strict decât în ​​Rusia.

Până în 2022, insistă Medvedev, legislația Rusiei privind agenții străini era mult mai liberală decât legile similare din Occident.

Toate organizațiile pentru drepturile omului, culturale, mass-media, de afaceri și politice din Rusia care primesc finanțare parțială sau integrală de la cetățeni străini sau entități juridice înregistrate în străinătate trebuie să eticheteze fiecare postare pe rețelele sociale, discurs public sau produs cu etichetarea corespunzătoare. .

Pentru a ține discursuri publice, mitinguri sau întruniri, astfel de organizații înregistrate ca „agenți străini” trebuie să solicite permisiunea autorităților ruse.

În plus, serviciile fiscale și financiare ale Rusiei examinează activitățile unor astfel de organizații.

Organizațiile occidentale pentru drepturile omului, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția și Națiunile Unite, precum și jurnaliștii străini, au criticat legislația rusă ca fiind contrară drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.