Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev îl umilește pe șeful Carlsberg: 'Danezii nesimțiți contribuie și ei la armele rusești moderne'

dw.com
Dmitri Medvedev

Producătorul de bere Carlsberg a întrerupt legătura cu afacerile sale din Rusia şi refuză să negocieze un acord cu Guvernul de la Moscova, care ar legitima confiscarea activelor sale ruseşti, a declarat, marţi, directorul general Jacob Aarup-Andersen. Rusia, pe de altă parte, reacționează prin vocea vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Berarii danezi de la Carlsberg s-au simțit ofensați că partea lor în afacerile rusești a fost transferată conducerii statului rus.

Ce frumos este! Bătrânii și-au dat seama în sfârșit de rolul lor în circul ciudaților și se plâng furioși. Hrănitorul nostru a fost dat altora! La urma urmei, ei înșiși, ca și frații lor din menajeria occidentală, au abandonat totul în Rusia din motive politice, au oprit munca și aprovizionarea și au refuzat să-și îndeplinească obligațiile în relația cu contrapartidele ruse. Și s-au gândit că nu vor fi atinși. Vă dăm sancțiuni și dăm regimului ucrainean arme, dar nu atingeți proprietatea noastră, sau măcar lăsați-ne să o vindem cu profit.  Și vă mulțumesc pentru investițiile care acum funcționează pentru Rusia, umplându-i bugetul. Un buget puternic înseamnă ajutor pentru front. În acest sens, danezii nesimțiți contribuie și ei la armele rusești moderne”, a spus Medvedev.

Context

Grupul danez avea opt fabrici de bere şi aproximativ 8.400 de angajaţi în Rusia, iar anul trecut a decis să deprecieze valoarea Baltika cu 9,9 miliarde de coroane daneze (1,41 miliarde de dolari).

Aarup-Andersen a precizat că din interacţiunile limitate care au avut loc, începând din luna iulie, cu echipa managerială de la Baltika, precum şi cu autorităţile ruse, Carlsberg nu a putut găsi o soluţie acceptabilă la această situaţie. "Nu vom intra într-o tranzacţie cu Guvernul rus, care să justifice într-un fel preluarea în mod ilegal a afacerilor noastre", a declarat acesta la o întâlnire cu jurnaliştii. La începutul acestei luni, Carlsberg a decis să pună capăt acordurilor de licenţiere pentru mărcile sale în Rusia, acorduri care au permis subsidiarei Baltika să producă, să promoveze şi să comercializeze toate produsele Carlsberg în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.