Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov comentează la CNN condamnarea lui Navalnîi: Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Nimeni nu se teme de el

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmă că liderul opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi, condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj" vizând un magistrat, strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din ei în scopuri personale. "Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite, şi în ţările europe", a afirmat el, potrivit news.ro.

Întrebat marţi seară, la CNN, de ce se teme Rusia de Aleksei Navalnîi sau de jurnalişti, Dmitri Peskov a răspuns că nimeni nu se teme de Navalnîi, dar că acesta este un infractor al cărui loc este după gratii.

„Navalnîi este un deţinut, a avut o primă sentinţă, acum are o a doua condamnare. Este o infracţiune pur economică: strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din aceşti bani în scopuri personale. Asta, în ţara noastră, înseamnă fraudă şi trebuia să fie pedepsit. Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite şi în ţările europene”, a afirmat Dmitri Peskov marţi seară la CNN.

În momentul în care i s-a atras atenţia de către realizatorul emisiunii asupra faptului că unii dintre cei care l-au acuzat pe Navalnîi au afirmat, ulterior, că au fost forţaţi să dea acele declaraţii, Peskov nu a comentat.

Cel mai cunoscut opozant din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj al unui magistrat”, potrivit unor jurnalişti AFP prezenţi la audiere. El l-a acuzat pe Vladimir Putin, după anunţarea pedepsei că "se teme de adevăr”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.