Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov dezvăluie cum se va desfășura întâlnirea dintre președinții Rusiei și Statelor Unite

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, intenționează să discute atât între patru ochi (tete-a-tete), cât și cu participarea membrilor celor două delegații și a consilierilor, a anunțat secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, relatează RT.

”Pornim de la ideea că va fi un format cu participarea delegațiilor, cu participarea consilierilor apropiați și între patru ochi”, a spus Peskov, citat de agenția RIA Novosti.

Oficialul rus a menționat că, după discuții, Putin s-ar putea întâlni cu jurnaliștii ruși.

Oricum, a continuat Peskov, cei doi președinți vor avea posibilitatea să discute despre divergențele existente între țările lor și fiecare dintre ei va ridica acele subiecte pe care le consideră de primă prioritate pentru țara sa.

”Ambii președinți vor avea ocazia să discute pachetul de probleme și disensiuni aflat pe ordinea de zi. Fiecare dintre ei va ridica acele subiecte pe care le consideră de primă prioritate pentru țara sa”, a precizat secretarul de presă al liderului rus.

În același timp, Peskov a subliniat că nu trebuie să fie așteptări prea mari de la această întâlnire. ”Potențialul dezacordurilor noastre și chiar al momentelor conflictuale din relațiile noastre bilaterale este atât de mare, încât nu trebuie să ne așteptăm la progrese în obținerea unei înțelegeri”, a arătat politicianul.

Potrivit spuselor sale, relațiile dintre cele două țări se află într-o stare deplorabilă, iar încercările părții americane de a dicta sau de a da indicații vor distruge dinamica fragilă spre apariția măcar a unui dialog. În același timp, relațiile încă mai pot fi aduse la alt nivel, dacă există respect reciproc și dacă se ține cont de interese. Începutul unui dialog la nivel de șefi de stat este un pas pozitiv în această direcție, a adăugat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.