Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov răspunde declarației Uniunii Europene privind încercările Moscovei de a anexa Donbassul

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a comentat declarația Uniunii Europene privind încercările Moscovei de a anexa Donbassul, scrie agenția RIA Novosti.

”Rusia nu s-a ocupat niciodată de așa ceva. (…) Rusia nu a planificat și nu planifică să încorporeze pe nimeni”, a spus el.

Într-un articol recent, agenția Bloomberg a anunțat, citând un document care a circulat printre țările membre UE, că, în opinia Bruxelles-ului, Moscova încearcă ”să integreze de facto” o parte a Ucrainei de Est cu ajutorul alegerilor și prin eliberarea pașapoartelor pentru populația locală. Potrivit informațiilor agenției, UE a elaborat un document ce analizează măsurile ce ar trebui să ajute Ucraina să reziste ”agresiunii ruse”.

Moscova a declarat în repetate rânduri că nu este parte a conflictului din estul Ucrainei și se pronunță ferm pentru rezolvarea acestuia prin îndeplinirea completă a acordurilor de la Minsk, aprobate de Consiliul de Securitate al ONU. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că eliberarea de pașapoarte are un caracter strict umanitar. Potrivit spuselor sale, situația drepturilor cetățenești depășește, în Donbass, toate limitele.

După cum menționează RIA Novosti, începând cu sfârșitul lunii aprilie 2019, în regiunea Rostov funcționează centre de eliberare a pașapoartelor ruseşti, unde locuitorii din autoproclamatele republici Lugansk și Donețk le pot obține printr-o procedură simplificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.