Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Rogozin afirmă că vizita sa în SUA a fost anulată din cauza 'celui de-al doilea război civil american'

Dmitri Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, șeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, a declarat că vizita sa în Statele Unite la invitația NASA a fost anulată ca urmare a luptelor politice de la Washington, pe care le-a catalogat ca fiind "un al doilea război civil american", informează agenția Tass, potrivit Mediafax.

"Cred că America este în acest moment cuprinsă de un al doilea război civil", a afirmat Rogozin în legătură cu anularea vizitei sale în SUA. Liderul de la Moscova a adăugat că NASA a căzut victimă luptelor politice din SUA.

NASA a anunțat săptămâna trecută că vizita lui Rogozin în SUA va fi amânată, fără ca agenția americană să propună o dată la care această vizită ar putea avea loc.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află pe lista de oficiali ruși vizați de sancțiuni impuse de SUA și UE în legătură cu intervenția Moscovei în Ucraina.

Citește și: Zeci de mii de argentinieni au protestat împotriva programului de austeritate al președintelui Mauricio Macri

Totuși, într-un interviu acordat agenției Tass în luna octombrie, Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat că Administrația Donald Trump a luat decizia să suspende pentru o perioadă sancțiunile ce îl vizează pe Rogozin, lucru ce îi permitea oficialului rus să viziteze Statele Unite.

Mai mulți oficiali și politicieni americani și-au manifestat opoziția față de potențiala vizita a lui Rogozin în SUA.

Roscosmos a transmis că "așteaptă explicații oficiale privind poziția NASA" și a subliniat că vizita lui Rogozin a fost planificată "în conformitate cu o invitație primită anterior", se arată într-un comunicat emis sâmbătă de agenția rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.