Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba, despre declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban: 'Am obosit deja să resping toate aceste argumente fără sens. Totul este doar bla-bla'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a comentat dur noile declarații scandaloase ale premierului ungar, Viktor Orbán, în special criticile lansate de către acesta cu privire la transferul de arme către Ucraina și faptul că forțele Kievului nu vor putea învinge trupele de ocupație ruse.

"Am obosit deja să resping toate aceste argumente fără sens. Totul este doar bla-bla-bla" - a afirmat Kuleba, într-un interviul pentru BILD, WELT și Politico, scrie Rador.

Diplomatul i-a reproșat premierului ungar că este strâns legat din punct de vedere politic de dictatorul rus, Vladimir Putin.

Dmitro Kuleba a adăugat că nu îl vede pe Viktor Orbán ca pe un aliat al șefului Kremlinului, dar "înțelegerea politică a situației este foarte asemănătoare în biroul președintelui ungar, în cel al premierului și la Kremlin".

Totodată, şeful diplomaţiei ucrainene și-a exprimat îndoiala cu privire la loialitatea lui Orbán față de Uniunea Europeană și de NATO.

"Sper că încă este un aliat al altor membri din NATO și din UE" - a subliniat ministrul de externe de la Kiev, adăugând că, în tot acest timp, guvernul ungar "luptă cu disperare pentru fonduri UE, pentru a-și menține stabilitatea macrofinanciară și pentru a evita tulburările naţionale".

RBC notează că declarațiile premierului ungar cu privire la Ucraina au înfuriat în repetate rânduri Kievul, precum și țările aliate.

Recent, Orbán a afirmat că Ucraina nu va putea câștiga războiul cu Federația Rusă și a încercat să minimizeze rolul contraofensivei ucrainene. Politicianul ungar a mai remarcat că nu îl consideră pe Putin un criminal de război şi a declarat că Ucraina nu este un stat suveran, întrucât "nu are arme și bani proprii". În plus, Orbán s-a opus planului Comisiei Europene de a oferi Ucrainei mai multă asistență financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.