Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba, ieșire explozivă: 'Care sunt condițiile de aderare la NATO? Cine ar trebui să le formuleze? Nu se știe. Asta este problema'

kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, susţine că Ucraina nu știe exact ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a adera la NATO, informeaă Rador.

"Nu se știe. Asta este problema. Adică (aderarea va putea avea loc, n.r.) atunci când vor fi îndeplinite condițiile? Care sunt condițiile? Cine ar trebui să le formuleze? Poziția noastră este că există deja toate condițiile necesare pentru a invita Ucraina să devină membră a NATO. Aici, avem poziții fundamental diferite. Poziția lor este că există unele condiții care trebuie îndeplinite. Vom lucra cu aliații pentru a ne asigura ca totul să nu stea pe loc, ci să meargă înainte" - a declarat Kuleba, într-un interviu pentru Radio Svoboda.

Ministrul a mai afirmat că Ucraina s-ar mulțumi cu orice model de securitate care nu ar reprezenta o alternativă la apartenența sa la NATO. "Nu avem nevoie de un al doilea memorandum de la Budapesta - când s-a renunţat la arme nucleare pentru promisiuni deşarte. Nu vom renunța la apartenența la NATO pentru promisiuni. Fiindcă toţi înțeleg, iar partenerii, de asemenea, înțeleg că cea mai puternică garanție că nu va mai fi război în Europa este apartenența Ucrainei la Alianță. Toate celelalte garanții de securitate sunt bune. Dar nimic nu poate înlocui aderarea la NATO. Aceasta este pozitia de principiu a preşedintelui. Şi va fi implementată în deciziile luate" - a mai declarat Dmitro Kuleba. În prima zi a summitului NATO de la Vilnius, care are loc pe 11 şi 12 iulie, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre au convenit să elimine cerința cu privire la planul de acțiune pentru aderarea Ucrainei la Alianţă și au transmis că vor invita ţara să adere la NATO după "îndeplinirea condiţiilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.