Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba l-a acuzat pe Serghei Lavrov că este 'complice la crimele' comise de armata rusă în Ucraina

wikipedia.org
sergey lavrov

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, l-a acuzat joi pe omologul său rus Serghei Lavrov că este "complice la crimele" comise de armata rusă de la începutul invaziei în Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

"Faptul că el justifică bombardamentele asupra unui spital din Mariupol şi crimele de război comise la Bucea şi în alte oraşe şi sate din Ucraina (...) îl face complice la aceste crime", a declarat Kuleba în timpul unei conferinţe de presă, după o întâlnire cu miniştrii de externe ai ţărilor membre ale NATO, la Bruxelles.

Cu toate acestea, Kuleba s-a declarat gata să se întâlnească din nou cu Lavrov, "dacă acest lucru poate pune capăt acestui război". "Însă eu nu sunt optimist atunci când îl aud, pentru că tot ce spune el vizează blocarea negocierilor", a spus ministrul de externe ucrainean.

La sfârşitul lui martie, şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a declarat că miniştrii afacerilor externe rus şi ucrainean, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, ar putea avea o nouă întrevedere "în următoarele două săptămâni" şi că Turcia doreşte să găzduiască o astfel de întâlnire "în calitate de mediator sincer".

Turcia a găzduit pe 10 martie în Antalya (sud) prima întrevedere între miniştrii Lavrov şi Kuleba de la începutul conflictului, fără rezultate concrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.