Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a dat iama într-un paradis imobiliar de lângă Timișoara: om de afaceri săltat și trimis în judecată pentru mită

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Omul de afaceri arestat după ce a încercat să dea mită unui funcţionar din Primăria Giroc, judeţul Timiş, pentru eliberarea unor adeverinţe şi întocmirea unui proiect imobiliar pentru un ansamblu de locuinţe a fost trimis în judecată de DNA Timişoara.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui om de afaceri, pentru dare de mită.

Citește și: Peste 200 de percheziții în România: operațiune-mamut de destructurare a unei rețele de contrabandă cu aur turcesc

"În perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, inculpatul i-ar fi promis unui funcţionar din cadrul primăriei comunei Giroc, judeţul Timiş (martor în cauză), diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuţii de serviciu. Concret, inculpatul i-ar fi promis martorului sumele de: 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverinţe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp şi de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localităţii, deşi acestea figurau în realitate în extravilan, 50.000 euro pentru obţinerea documentaţiei necesare construirii unui ansamblu de locuinţe (certificat de urbanism, autorizaţie de construire, etc.) care urma să se realizeze pe un teren în suprafaţa de 6.600 mp, situat pe raza aceleiaşi comune", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsura preventivă.

În 3 mai, procurorii DNA din Timişoara au dispus urmărirea penală şi reţinerea unui om de afaceri, acuzat că a încercat să dea mită unui funcţionar din Primăria Giroc pentru eliberarea unor adeverinţe şi întocmirea unui proiect imobiliar pentru un ansamblu de locuinţe. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, omul de afaceri reţinut este iordanianul Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish, zis ”Mimo”. Acesta este de mai mulţi ani asociat în afaceri cu un alt dezvoltator imobiliar Puiu Minda Pascu, al cărui nume a fost implicat în mai multe scandaluri legate de acordarea cu prioritate de autorizaţii de construire, în condiţii suspecte, de la Primăria Giroc. Procurorii DNA au intervenit şi l-au reţinut pe Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish întrucât aveau informaţii că acesta şi-ar fi achiziţionat bilete de avion pentru a pleca din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.