Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a descins la Iași: Un fost funcționar public lua zeci de mii de euro mită

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Un fost funcționar din Primăria Pașcani a fost reținut de procurorii DNA Iași, fiind acuzat că a luat mită aproape 28.000 de euro de la mai multe persoane. Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate, la data faptei funcționar în cadrul Primăriei Pașcani, județul Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (opt acte materiale), conform Mediafax.

Procurorii susțin că, în perioada februarie 2020 - iulie 2021, inculpata ar fi pretins și primit suma totală de 27.789 euro de la opt persoane, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Pașcani și că, în schimbul sumelor de bani pretinse și primite, aceasta îi va determina să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani.

Printre solicitările pe care primitea să le rezolve se numără angajări în cadrul Primăriei Pașcani sau obținerea autorizațiilor de construire, a certificatelor de urbanism, a avizelor pentru branșarea la rețeaua de utilități sau a altor documente necesare construcției unor imobile. Inculpata va fi prezentată joi judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.