Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a descins la Vamă: trei angajați au fost trimiși în judecată pentru fals; prejudiciu de peste 700.000 de lei

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Trei controlori vamali de la Biroul Vamal Halmeu au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea pentru întocmirea de documente false care au dus la prejudicierea bugetului Uniunii Europene cu peste 700.000 de lei, informează Agerpres.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"În perioada 2007 - 2008, inculpaţii Dobrescu Nicoleta Manuela, Nagy Vasile şi Vanciu Pavel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi consemnat în documentele vamale pe care le-au întocmit fapte necorespunzătoare adevărului, în sensul că, prin Vama Halmeu au tranzitat România, spre Ucraina, un număr total de 17 mijloace de transport încărcate cu mărfuri de provenienţă extracomunitară - China. În realitate, aceste mărfuri nu au ajuns în Ucraina. Aceste demersuri au creat condiţiile pentru ca taxele datorate bugetului Uniunii Europene, ca urmare a valorificării pe teritoriul UE a mărfurilor respective, să nu mai fie achitate", se artă într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit sursei citate, cei trei inculpaţi au prejudiciat astfel bugetul general al Uniunii Europene cu suma totală de 721.557 lei, reprezentând taxe vamale şi taxe speciale, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii anticorupţie au instituit măsura sechestrului asigurător asupra conturilor celor trei inculpaţi.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA precizează că cei trei inculpaţi au mai fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, cauză în care a fost pronunţată o hotărâre definitivă de condamnare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.