Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a făcut o nouă reținere: Pe cine au încătușat procurorii

dna

Ştefan Vulparu, asociat la firma Asnet Telecom, a fost reţinut miercuri de procurorii Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care au fost efectuate percheziţii la sediul sucursalei din Curtea de Argeş a SC Hidroelectrica.

Vulparu, care a fost pentru o perioadă şi salariat al Hidroelectrica, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani, conform unor surse judiciare.

În acelaşi dosar a fost reţinut anterior şi Florin Nicolae Stoian, la rândul său asociat la firma Asnet Telecom, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, potrivit aceloraşi surse.

La sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA mai este audiat fostul director tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, Octavian Florin Oprea, suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Procurorii au audiat-o anterior şi pe mama acestuia, Filoftia Oprea, care a părăsit sediul DNA Piteşti după mai puţin de două ore.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziţii domiciliare în şapte locaţii situate pe raza judeţului Argeş, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează Sucursala "Hidroelectrica" SA din Curtea de Argeş, SC Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş SA şi Centrala Hidroenergetică CHE Noapteş situată în Curtea de Argeş. De asemenea, au precizat sursele citate, au fost percheziţionate locuinţele unor persoane fizice, Filoftia Oprea, Octavian Florian Oprea, Ştefan Vulparu şi Florin Nicolae Stoian, toate situate în Curtea de Argeş.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2011 - 2012.

În atenţia anchetatorilor se află, conform unor surse judiciare, o serie de contracte de achiziţii şi execuţie a unor lucrări de implementare a unor sisteme de monitorizare şi diagnosticare privind siguranţa a instalaţiilor tehnologice la nivelul Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş. Contractele ar fi fost atribuite cu încălcarea procedurilor interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.