Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a îngropat adevărații făcători de Guverne: lista NEAGRĂ a marilor sforari

negocieri

Într-o vreme în care DNA practic nu exista, în România existau niște oameni politici care au la activ cel puțin 3 guverne fiecare, pe care le-au negociat personal. Presa i-a numit ”sforari”, oamenii politici i-au numit ”grei”, procurorii DNA îi numesc, mai nou, ”inculpați” sau ”suspecți”.

Dacă mâine ar trebui să se facă un nou Guvern, sforarii de altă dată nu mai există. Cap de listă este , fără urmă de îndoială, Viorel Hrebenciuc. Omul bun la toate în PSD, Viorel Hrebenciuc a fost singurul om din istoria post-decembristă care a jucat cărțile în așa fel încât a dărâmat un Guvern prin moțiune de cenzură.

Când începeau orice negocieri în Parlament, la masă te trezeai cu trei grei, din partea PSD: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea și Ilie Sârbu. Oameni pricepuți, cunoscători de secrete și subtilități politice, aceștia te lăsau, de multe ori, fără nimic la negociere, după cum mărturisea Crin Antonescu, care povestea că cel mai greu i-a fost să negocieze cu PSD.

Acum, în picioare a mai rămas doar Ilie Sârbu și el vizat într-un dosar la DNA, iar timpul nu este trecut. Hrebenciuc și Mitrea au fost scoși de pe tabla de joc: unul este la pușcărie, altul este foarte aproape să ajungă tot acolo.

Pe tabla de joc a politicii mai jucau, în alte vremuri, oameni precum Dan Voiculescu, iar deasupra tuturor era Traian Băsescu. Între timp, Voiculescu a primit ”10 ca profesorul”, iar Băsescu este încolțit din toate părțile.

Din partea PDL, în alte vremuri, te trezeai cu grei precum Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea sau Radu Berceanu. Între timp, Videanu este băgat până la gât în probleme cu legea, Udrea freacă podelele la beciul domnesc, Berceanu s-a retras, la timp ar zice unii și nici Vasile Blaga nu e prea confortabil cu DNA.

De la PNL, în alte vremuri, negociau grei precum Relu Fenechiu, Crin Antonescu sau Tăriceanu. Unul e la pușcărie, altul s-a retras, din cauze de DNA, dacă e să dăm crezare gurilor rele, iar Tăriceanu a plecat în ”pribegie” cu propriul partid.

Așadar, dacă mâine ar pica Guvernul, cine-l mai face? Sforarii adevărați sunt fie la beciul domnesc, fie s-au dat la fund de frică să nu ajungă tot acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.