Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a pus ochii pe FRF: Relația Răzvan Burleanu - Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova, sub lupă

razvan burleanu

DNA a pus ochii pe șeful FRF, Răzvan Burleanu, și pe relația acestuia cu Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova. Asta, după ce Curtea de Apel București a anunțat că FRF nu a înregistrat noul statut la tribunal, statut prin care echipa lui Rotaru a fost admisă în Liga I. Conform statutului FRF din 2011, aflat in vigoare si astazi, un club nu poate promova intr-un esalon superior decat dupa trei ani de la afilierea la Federatia Romana de Fotbal.

Ca sa poata promova CSU Craiova in Liga 1 (club inscris direct in Liga 2 din momentul in care a fost infiintat!), FRF a dat un nou statut, in 2014, in care a eliminat interdictia de promovare dupa trei ani. Noul statut se afla in prezent spre validare la instantele de judecata, conform legii sportului. Tribunalul Bucuresti a avizat noul statut, dar, in data de 14 decembrie, Curtea de Apel l-a trimis spre reanalizare primei instante.

Citește și: BOMBĂ în fotbal: Curtea de Apel a anulat Statutul FRF/ REACTIA FRF

Presedintele FRF sustine ca nu exista nicio problema cu dreptul de promovare in Liga 1 al echipei CS Universitatea Craiova, grupare infiintata si afiliata la Federatie in anul 2013. Intrebat conform carui statut a promovat CSU, Burleanu a raspuns: „Referitor la modificarea din statut cu cei trei ani, trebuie sa luam in calcul o recomandare a UEFA care spune ca nu trebuie sa facem referire la o astfel de perioada. Asta pentru ca un club care se infiinteaza azi in liga a cincea ar trebui sa nu poata promova timp de trei ani. Prin urmare este un articol care nu are ce sa caute.

Citește și: Dacian Cioloș a DEMIS doi oameni din Guvern

CS Universitatea Craiova a promovat in Liga I conform tuturor regulamentelor FRF si a deciziilor Adunarii Generale a FRF. Din punctul meu de vedere si al Departamentului Juridic, scrie ziarul Național nu este niciun fel de problema cu promovarea echipei CSU Craiova. Si nicio echipa nu poate sa conteste acest lucru in momentul de fata”.

Burleanu considera ca decizia Curtii de Apel nu face decat sa intarzie inregistrarea noului statut, deoarece aceasta instanta nu a respins validarea: „Curtea de Apel a decis reanalizarea acestei situatii. Statutul din 2014 a fost la Tribunal, care a zis ca e OK, dar acum Curtea de Apel il intoarce pentru analiza. Este doar o intarziere”. Totusi, nu este exclus ca DNA sa fie interesata de acest caz, mai ales ca Mihai Rotaru, finantatorul CSU Craiova, este un client recent al procurorilor anticoruptie, care l-au acuzat intr-un dosar al retrocedarilor ilegale.

Citește și: Traian Băsescu a explodat: Nu are cum să mă facă un mafiot ca el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.