Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a pus sechestru pe averea lui Ioan Neculae

dna-concurs

Pocurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpaţilor persoane juridice:  SC Interagro SA şi SC Intervitt SRL, ambele firme aparţinând omului de afaceri Ioan nicolae, până la suma de 11.438.169 lei.

Decizia a fost luată după ce procurorii au identificat că cele două firme au fost implicate într-o schemă de spălare de bani.

Astfel că DNA anunță că SC INTERAGRO SA are imobile, în valoare totală de 8.739.825,32 lei, echivalent a aproximativ 2.000.000 euro (valoare de impunere), constând în 43 terenuri cu o suprafaţă de peste 100 de hectare și locuințe (apartamente).  Printre acestea se număra două ferme, un complex hotelier și pășunea unui munte din localitatea Bușteni (Prahova).

În ceea ce priveşte SC INTERVITT SRL, urmează a se aplica sechestru, până la concurenţa sumei de 11.438.169 lei, asupra părţilor sociale, respectiv asupra diviziei de vinificaţie a grupului INTERAGRO din Zimnicea, potrivit B1 Tv.

În același dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Niculae Ioan pentru cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani, Toncea Nicoleta Mariana, preşedinte al S C. INTERAGRO S.R.L pentru complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, Guță Adriana, director economic S.C. INTERAGRO S.A, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, Bărac Viorel, director general S.C. INTERAGRO S.A, pentru evaziune fiscală, spălare de bani și Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte Consiliu Judeţean Brăila, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.