Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ajunge în fața Congresului SUA: acuzații de practici nedemocratice

dna

DNA devine celebră și peste hotare, mai precis în SUA. Cazul episcopului catolic de Oradea, Virgil Bercea, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită va ajunge în atenția Departamentului de Stat și a Congresului american.

Părintele catolic, Chris Terheș, susține că va depune un memoriu în SUA, pentru a aduce în atenție partenerilor americani ceea ce se întâmplă în România.

”Culegem inca date si marturii, dar pot sa va confirm ca am constatat deja, din pacate, existenta anumitor proceduri, practici si atitudini manifestate pe durata acestei investigatii care ne ingrijoreaza, spune părintele Terheș. care reprezintă și Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei. Terheș precizează că: Incercam sa ne lamurim daca astfel de practici sunt simptomatice pentru anchetele DNA ori s-au intamplat numai in cazul anchetarii reprezentantilor Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Acesta mai spune și că: Toate actiunile si concluziile noastre legate de acest caz vor fi aduse la cunostinta opiniei publice din Romania si strainatate, precum si a oficialilor americani, cu precadere Departamentul de Stat si Congresul SUA, cu care suntem in contact. Concluzia părintelui Terheș: Desi anumite indoieli si suspiciuni deja ni s-au confirmat, ne exprimam convingerea ca justitia romana are resursele interne pentru a justifica increderea pe care trebuie sa o avem in ea. Analizam insa cazul cu foarte mare exigenta si responsabilitate”, scrie părintele Chris Terheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.