Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, anchetă extinsă în dosarul lui Gigină: Patronul firmei care a săpat groapa, suspect

DNA

Petre Mazilu, patronul societăţii General MPM Impex SRL, firmă care a săpat groapa în care a căzut cu motocicleta Bogdan Gigină, s-a prezentat miercuri la DNA în calitate de suspect, el afirmând că semnalizările în zonă, la acel moment, au fost făcute corect, iar, în opinia sa, o mare parte din vină a avut-o şi tânărul poliţist. 

''Semnalizările au fost corecte, se ştia de groapă, s-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră a trecut o delegaţie, era a preşedintelui. Deci nu se poate spune că nu a fost semnalizată corect. (...) Erau două lămpi. (...) Eu zic că s-a respectat întru totul legea în ceea ce priveşte semnalizarea gropilor. (...) La câţiva metri, nu aş putea să precizez cu exactitate, dar erau semnale luminoase şi semne de presemnalizare cât ne-a putut permite să nu încurcăm intersecţia, era foarte aproape şi nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri, în niciun caz. Nicăieri nu scrie că la 200 de metri în oraş'', a spus Mazilu, la sediul DNA, informează agerpres.ro.

Harta FURTURILOR din București. În ce sectoare se produc cele mai multe TÂLHĂRII


Acesta a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în acest dosar. ''Am fost chemat ca suspect pentru acuzaţia că nu au fost semnale, din câte mi s-a spus, reflectorizante şi că nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. (...) Câteodată în viaţă eşti vinovat numai că exişti, nu că ai o vină anume. Din toate punctele de vedere eu cred că a fost semnalizată corectă şi a rămas semnalizată încă două zile cât au mai durat lucrările'', a arătat el. 

Întrebat a cui a fost responsabilitatea în acest caz, el a răspuns: ''N-aş putea să mă pronunţ. Probabil că o mare vină o are şi tânărul şi păcat că a murit aşa de tânăr. (...) Din neatenţie, probabil, a dânsului. Din câte am înţeles i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condiţiilor meteo. (...) El ştia de ea (n.r. de groapă) când a ajuns acolo, în intersecţie, din informaţii, erau doi poliţişti care restricţionau circulaţia în momentul trecerii coloanei'', a menţionat Mazilu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.