Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anchetează plecarea lui Victor Pițurcă de la națională

DNA

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit, marți seară, că procurorii DNA cercetează modul în care antrenorul Victor Pițurcă s-a despărțit de echipa națională.

Victor Pițurcă s-a despărțit de echipa națională fără să plătească către FRF și clauza de reziliere în valoare de 1,4 milioane de euro, înainte de a semna cu echipa Al Ittihad, din Arabia Saudită. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a spus, marți, că DNA cercetează acest caz, dar deocamdată nu a fost citat de procurori pentru a da explicații. Adrian Mititelu, fostul patron al Universității Craiova, a fost cel care a făcut sesizarea la DNA.

„Ştiu că anchetează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa naţională. Nu am fost chemat încă să dau declaraţii. Nu ştiu să vă dau mai multe detalii", a spus Burleanu la Digi Sport.

„Nu am avut pârghiile necesare: orice persoană care are un contract de muncă, prin codul muncii, nu plăteşte angajatorului când pleacă. La Piţurcă exista o clauză, un contract de muncă, moştenit, nu eu sunt autorul contractului. Clauza în contractul lui de muncă - trebuie să plătească o sumă de dacă îşi dă demisia. Reciproc era mai mult. Dacă îl dădeam afară, trebuia să îi plătim noi această clauză şi în plus toate salariile, care se termina în noiembrie - decembrie 2016. Victor Piţurcă îşi dorea să plece de la naţională. Nu aveam pârghiile din punct de vedere legal, o asemenea clauză într-un contract de muncă nu îţi dă posibilitatea să iei banii de la el. Dacă am fi insistat, probabil Piţurcă nu ar mai fi plecat. El ar fi dat 500 000 de euro, dacă pleca. Pe noi ne costa undeva la 1 milion de euro. De comun acord am încheiat contractul de muncă. Puteam să îi spun să nu plece, dar poate se încăpăţâna şi nu îşi mai făcea treaba cu dedicare, aşa cum ar fi trebuit”, a mai explicat Burleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.