Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anunță că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Radu Budeanu în Dosarul Hidroelectrica

Sigla DNA

Radu Budeanu, patronul trustului de presă din care fac parte Cancan, Prosport și Gândul, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA în dosarul "băieților deștepti" de la Hidroelectrica, anunță DNA într-un comunicat. În acest dosar, Budeanu e acuzat că a predat, printr-un intermediar, Elenei Udrea suma de 3,8 milioane de dolari.

Budeanu a recunoscut că în 2011 i-ar fi transmis Elenei Udrea, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5 milioane de dolari pentru ca aceasta să-și exercite influența în vederea menținerii contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu firma de stat Hidroelectrica, potrivit unui comunicat transmis de DNA. Ulterior, în perioada noiembrie 2011 – februarie 2012, Radu Budeanu ar fi predat printr-un intermediar fostului ministru suma de 3,8 milioane de dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri, mai transmite DNA.

Pe lângă acordul de recunoaștere a vinovăţiei în acest dosar, Budeanu a acceptat și încadrarea juridică propusă de procurori. Astfel, patronul Cancan și Gândul riscă 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Decizia finală aparține însă Tribunalului București, care a preluat dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat.

Instanța poate decide aprobarea sau respingerea acordului pe care Radu Budeanu l-a încheiat cu procurorii DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.