Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anunta "filmul" octombrie negru

DNA

Asa ca, in fata ofensivei fara precedent declansata in ultima vreme de catre DNA, politicienii au ajuns sa-si faca rugaciunea de seara doar cu gandul de a nu fi treziti de ”mascati”.

Iar cum multi dintre ei, in ciuda nedumeririlor afisate public, stiu foarte bine ce bani le-au umflat ilegal conturile, nici nu isi pun prea mari sperante ca vor reusi sa-si demonstreze invocata nevinovatie. In schimb se incurajeaza unii pe altii ca „va trece si asta” si ca nu poate continua la nesfarsit actualul ritm nebunesc impus de Laura Codruta Kovesi procurorilor anticoruptie. Si au dreptate. Numai ca, din pacate pentru „baroni” si clientii lor de casa, adevaratul tsunami al DNA ii va lovi peste sase luni, cand clasa politica romaneasca va fi practic supusa unei igienizari generale.

Condamnari in valuri succesive

Astfel ca, tocmai cand se vor pregati de declansarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, politicienii vor fi bulversati de loviturile succesive pe care le vor primi din partea justitiei. In primul rand, calculele aritmetice arata ca in toamna va veni sorocul nenumaratelor dosare in care sunt judecati importanti lideri politici, urmand ca instantele superioare sa se pronunte. Si cum se stie ca, daca deja ai fost condamnat pe fond, sansele de a capata indurare de la „completul negru” de la Curtea Suprema sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire, nu putini politicieni se vor prezenta la vot incolonati in sir indian, sub atenta monitorizare a gardienilor. Dar pana atunci, dezbaterea electorala se anunta de pe acum una extrem de incinsa in interiorul penitenciarelor, unde „baronii” judecati pentru fapte de coruptie isi vor putea expune pe larg doctrinele politice in fata colegilor de celula.

Portul Constanta, destructurat!

Din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca tot in acea perioada va fi spart si „buboiul” din Portul Constanta, sursele noastre sustinand ca va fi vorba de o operatiune fara precedent, care se va solda cu zeci si chiar sute de arestari, la toate nivelurile de conducere a nenumarate unitati administrative, ministere sau alte institutii.

Pentru ca destructurarea „oazei” de criminalitate financiara transfrontaliera care exista aici de atata amar de vreme va avea repercusiuni nu doar in Constanta, anchetatorii mergand pe itele retelelor de evaziune fiscala care duc la nenumarati demnitari. Iar odata taiata conducta de bani negri care alimenta din Portul Constanta activitatea unor importanti lideri politici, o noua lovitura de proportii va fi aplicata partidelor politice.

Coasa incompatibilitatii

Pentru ca, tot atunci se va trage linie si in ceea ce priveste sutele de procese declansate in urma sesizarilor facute de catre Agentia Nationala de Integritate. De altfel, si pana acum multe dintre dosarele instrumentate cu succes de catre procurori s-au bazat pe datele furnizate de catre institutia condusa de catre Horia Georgescu. Mai mult, tinand cont de faptul ca, pana acum, ANI are o rata de succes remarcabila, de 92%, in ceea ce priveste cazurile in care constatarile de incompatibilitate ale Agentiei au fost mentinute prin decizii irevocabile ale instantelor de judecata, chiar ca putem vorbi de un adevarat „octombrie negru” pentru politicieni. De altfel, constienti ca din toamna nu vor mai putea scapa de ”coasa” Justitiei, „baronii” i-au cerut disperati lui Liviu Dragnea sa faca orice, numai sa-i scoata pe alesii locali de sub incidenta legii incompatibilitatii. Si chiar daca vicepremierul s-a hazardat sa le promita ca va scoate din jobenul guvernarii o ordonanta de urgenta salvatoare, care sa-i faca imuni in fata ANI, este greu de crezut ca acesta chiar va risca sa faca un asemenea gest sinucigas din punct de vedere politic. Mai ales ca judecarea dosarului „Referendumul” avanseaza rapid…

enational.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.