Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA dă LOVITURĂ şi la Poliţie: Un agent, trimis în judecată pentru FRAUDĂ cu fonduri europene

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Aurel Blaj, la data faptelor agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, a fost trimis în judecată de DNA Braşov, fiind acuzat că a prezentat documente false la APIA pentru a obţine finanţare nerambursabilă de la UE, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Lucian Isar nu-i dă PACE! Atac FURIBUND la adresa guvernatorului BNR: 'După 28 de ani de VICTIMIZARE, Isărescu se PLÂNGE la cine are un interes...'

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 - 24 februarie 2015, Aurel Blaj a încercat să obţină pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene pentru finanţarea proiectului "Sprijinirea instalării tânărului fermier Blaj Aurel în comuna Hărman, jud. Braşov", redenumit apoi "Preluare integrală fermă zootehnică în comuna Hărman, jud. Braşov".

În acest sens, poliţistul a depus la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Braşov trei cereri de finanţare, în cuprinsul cărora a creat aparenţa îndeplinirii cerinţelor minime de eligibilitate/ criteriilor suplimentare de selecţie pentru acordarea sprijinului.

Citeşte şi: ALERTĂ - Cod GALBEN şi cod PORTOCALIU de inundaţii: 11 judeţe sunt ÎN PERICOL până pe 30 aprilie

De fiecare dată, suma maximă nerambursabilă care îi putea fi acordată inculpatului era de 40.000 euro.

Conform DNA, în perioada 2015 - 2016, Aurel Blaj a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) două cereri unice de plată, în cuprinsul cărora a declarat în mod necorespunzător adevărului că utilizează suprafaţa de 1,24 ha teren agricol.

Prin aceste demersuri, Aurel Blaj a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 2.618 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în proces.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.