Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA extinde cercetările în dosarul lui Ioan Niculaie

interagro_sediu

interagro_sediuÎn dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție inculpații Ioan Niculae, patronul INTERAGRO S.A. și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, procurorii DNA au extins urmărirea penală și față de Said Baaklini și Rajef Sharif Mohammad, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Inculpatul Said Baaklini, reprezentantul firmei Libarom Agri este acuzat de asemenea și de cumpărare de influență. Acesta este suspectat că în luna martie 2009 a promis unui înalt funcționar ministerial suma de 3 milioane euro din partea lui Ioan Niculae, pentru a interveni și realiza adoptarea unui proiect de hotărâre de guvern ce avea ca scop subvenționarea achiziției de îngrășăminte din producție internă, fapt ce ar fi dus la beneficii de aproximativ 500 milioane euro pentru patronul INTERAGRO.

Rajef Sharif Mohammad este dat în urmărire internațională, acuzat că împreună cu Ioan Niculae și Said Baaklini au pus la cale un circuit financiar sub forma unor tranzacții comerciale fictive, cu scopul externaizării sumei rezultate din evaziune fiscală, către o firmă de tip off-shore din Insulele Virgine Britanice, se arată în comunicatul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.