Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a percheziționat sediul UNPR

UNPR

Procurorii DNA au făcut percheziții la sediul UNPR, din Capitală, într-o cauză care vizează modul în care s-au cheltuit mai multe sume de bani.

Potrivit B1 Tv perchezițiile au fost făcute în urmă cu o lună, iar procurorii suspectează că UNPR a deturnat fonduri destinate sinistraților.

Surse judiciare citate de Agerpres afirmă că DNA verifică faptul că au fost făcute campanii de strângere de fonduri pentru sinistrați, deoarece există suspiciuni că acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

Uniunea pentru Progresul României este condusă de Gabriel Oprea. În replică, cei de la UNPR au precizat, printr-un comunicat de presă, că au pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

”DNA a solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului Solidaritatea şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont. UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie. UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.