Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ia măsuri în privința unui afacerist care a produs un prejudiciu de 26 milioane

dna

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marian Mircea, la data faptelor administrator în fapt al unor societăţi comerciale, în prezent aflat în stare de detenţie, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 26 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au fost comise în perioada ianuarie 2007 - octombrie 2008.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

"Inculpatul Mircea Marian a omis, în parte, înregistrarea în contabilitatea a trei societăţi comerciale pe care le controla a unor operaţiuni comerciale ce aveau ca obiect tranzacţii cu deşeuri feroase şi neferoase. Aproape în totalitate, sumele de bani dobândite în modalitatea de mai sus au fost retrase în numerar de către împuterniciţii pe cont, care i-au remis ulterior inculpatului sau unor persoane din anturajul acestuia", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Marian Mircea a prejudiciat bugetul de stat cu 26.305.495 de lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă.

Citește și: STUDIU Cuplurile obeze au șanse cu până la 59% mai mici de a face copii

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile care îi aparţin inculpatului, precum şi asupra unor bunuri care aparţin unei societăţi comerciale pe care Marian Mircea o controla în fapt.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.