Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ia un județ de la PSD și îl dă PNL

bunea stancu

Doar Bunea Stancu a contestat hotararea instantei, cerand eliberarea sub control judiciar.

Si procurorii DNA au contestat decizia Tribunalului, considerand ca privarea de libertate a lui Gheorghe Bunea Stancu "este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica". DNA considera ca, tinand cont ca functia detinuta de Stancu este una electiva, "seful CJ a demonstrat ca increderea pe care populatia i-a acordat-o nu este sustinuta de respectarea de catre acesta in primul rand a unor principii etice".

Curtea de Apel Galati urmeaza sa se pronunte saptamana viitoare, decizia fiind definitiva.

Dacă magistrații de la Curtea de Apel Galati mentin masura arestului la domiciliu pentru presedintele Consiliului Judetean Braila, acesta va fi suspendat din functie de catre prefectul judetului, Vasilica Vilcu, conform legislatiei. Prefectul va emite ordinul de suspendare dupa ce primeste adresa Curtii de Apel Galati, prin care este instiintat ca lui Stancu i s-a respins recursul la decizia Tribunalului de arestare preventiva a acestuia.

Prefectul Vasilica Vilcu este obligat sa il suspende din functie pe social-democratul Gheorghe Bunea Stancu in termen de 48 de ore de la primirea notificarii privind respingerea recursului la decizia arestarii preventive.

Seful CJ Braila va fi suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei. Mandatul lui Stancu va inceta de drept daca sentinta definitiva si irevocabila va fi cu condamnare.

Gheorghe Bunea Stancu a contestat hotararea Tribunalului, cerand eliberarea sub control judiciar, pentru ca in situatia in care Curtea de Apel ii accepta cererea, acesta nu va mai putea fi suspendat din functie.

Vicepresedintele CJ din partea PSD, Florin Mija, este arestat la domiciliu prin decizia Tribunalului Galati, acesta necontestand hotararea. Astfel, si Mija va fi suspendat din functie de catre prefect, ramanand la conducerea Consiliului Judetean doar vicepresedintele din partea PNL, Ovidiu Nechita.

Astfel, liberalul Nechita va prelua interimatul functiei de presedinte al Consiliului Judetean Braila, consilierii judeteni neputand alege, in prima sedinta a Consiliului, un alt consilier judetean care sa preia interimatul, titrează infobraila.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.