Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA intră cu bocancii în comisarii de mediu din Botoșani - Garda și Agenția de Mediu, primării și domicilii percheziționate - Șpăgi între 300-2000 de lei

Facebook
garda de mediu

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava, au luat cu asalt, miercuri, Garda nationala de mediu Botoșani, Agentia pentru prot mediu Botoșani, Sistemul de gospodarire a apelor Botoșani, Primăria orașelor Darabani, Ștefănești, Bucecea, Botosani si șase primarii de comună, toate din Botosani.

Procurori și ofițeri anticorupție fa cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – octombrie 2022, în legătură cu modalitatea de efectuare a unor controale la agenți economici și unități administrativ – teritoriale, pe linie de protecție a mediului.

În cursul zilei de 29 martie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 64 locații, situate pe raza județelor Botoșani, Suceava și Iași, din care 21 la sedii ale unor instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Surse judiciare explică pentru STIRIPESURSE că este vorba despre numeroase fapte de luare de mită pretins comise de către comisari de mediu, ce incasau bani nelegali pentru nîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu.

Potrivit surselor citate pentru banii primiți drept șpagă comisarii de mediu „închideau ochii„ la probleme de mediu semnalate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.