Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA intră pe fir: OUG -ul prin care se privatizează Sănătatea BUBUIE în curtea PNL

Digi 24
Victor Costache

Se anunță zile tensionate pentru ministrul Sănătății Victor Costache. Sindicaliștii din Cartel ALFA anunță că vor sesiza DNA cu privire la un presupus abuz în serviciu comis de ministrul Sănătății în privința OUG pe accesarea programelor de sănătate. Cartel ALFA somează Avocatul Poporului să sesizeze de urgență CCR.

Citește și: LOVITURĂ pentru PNL în cea mai GREA ZI: Nicolae Robu, primar liberal, a trimis pliante electorale fără SIGLA PNL!

„CNS „Cartel ALFA” solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României asupra neconstutionalității acestei OUG și sesizează în același timp procurorul șef din Direcția Națională Anticorupție asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele sindicatului, Bogdan Hossu.

În sursa citată se arată că Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat, marți, 25 de ordonanțe de urgență, chiar dacă premierul a criticat ordonanțele de urgență atunci când se afla în Opoziție.

Aceste acte normative au fost adoptate fără dezbateri sau consultări, iar unele chiar fără avizele legale obligatorii necesare.

„Unele dintre aceste ordonanțe, cum e cea legată de privatizarea programelor naționale de sănătate, s-au adoptat fără analiză de impact, fără consultări, în ciuda reacțiilor negative ale sindicatelor și a atenționărilor specialiștilor”, mai atrage atenția Cartel Alfa.

În textul ordonanței au fost introduse noi articole care „deschid drumul integral sectorului privat comercial” pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență.

„Este o grabă demnă de un guvern care își joacă toate cărțile pe mâna sponsorilor privați, sacrificând interesele majorității populației. Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” consideră acțiunea guvernului un abuz grav față de principiile democratice, cu atât mai mult cu cât acest guvern și-a asumat “misiunea” de a pune capăt acestui tip de abuz practicat de guvernele anterioare”, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.