Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, mişcare de efect după victoria lui Kovesi în CSM. Contraatac la raportul lui Tudorel Toader

sigla dna

DNA îşi prezintă miercuri bilanţul de activitate pe 2017, la o zi după ce procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată la Secţia pentru procurori a CSM în legătură cu cererea de revocare a sa formulată de ministrul Justiţiei.

"Vă informăm că în ziua de miercuri, 28 februarie 2018, ora 11:00, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti (str. Constantin Mile), va avea loc prezentarea Raportului anual de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul 2017", anunţă DNA.

Cu o zi în urmă, la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a reproşat procurorului şef al DNA că nu i-a trimis raportul de bilanţ al DNA pe care aceasta îl va prezenta miercuri. De asemenea, el a spus că, deşi a fost invitat, nu va participa la şedinţă.

Anunțul serii vine de la Palatul Cotroceni: Decizia luată de Klaus Iohannis, după avizul negativ al CSM pentru revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Kovesi i-a răspuns că a colectat datele statistice şi că legea prevede că aceste date se prezintă public până în ultima zi a lunii februarie, acesta fiind motivul pentru care bilanţul a fost stabilit mâine.

Schimbul de replici între ministrul Justiţiei şi procurorul şef al DNA a continuat, Kovesi spunându-i că raportul de activitate se prezintă public până în ultima zi a lunii februarie şi, în forma scrisă, se înaintează procurorului general al PICCJ, care urmează să i-l trimită.

În şedinţa Secţiei pentru procurori, procurorul şef al DNA a răspuns la toate cele 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justiţiei în raportul în baza căruia a cerut revocarea ei din funcţie, Kovesi spunând că motivele invocate de Tudorel Toader sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

CNA, lovituri în serie pentru Rareș Bogdan: amenzi URIAȘE primite de Realitatea TV

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, după ce procurorul şef al DNA şi-a prezentat punctul de vedere, că raportul acesteia "poate fi seducător, convingător", dacă îl face în faţa celor care nu se pricep deloc şi că pe el nu îl poate convinge. El a mai spus că speră că adevărul va ieşi la suprafaţă, pentru că "societatea are nevoie să ştie adevărul, ca să ştie ce măsuri să ia". În replică, Kovesi a spus că nu a venit la CSM pentru a-l convinge pe ministru, ci pentru a oferi explicaţii şi probe că ceea ce a susţinut el nu este adevărat.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Votul în sedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a fost 6-1 "împotriva" cererii de revocare, votul "pentru" fiind din partea ministrului Justiţiei.

Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i preşedintelui Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.