Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA obține o nouă condamnare în dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Ce personaj important a căzut la înțelegere cu procurorii

ciocanel judecator

Victorie în instanţă pentru una dintre cele mai contestate secţii ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), filiala de la Ploieşti. Procurorii au reuşit condamnarea într-un dosar în care este implicat şi cumnatul fostului premier, Victor Ponta.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

Dumitru Pantea, fost director la Hidro Prahova, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul de luare de mită disjuns din ancheta care i-a vizat pe Herțanu și Ghiță, dar și pe Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova și pe fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD. „Condamnă pe inculpatul Pantea Dumitru la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 2 ani pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, (...) dispune confiscarea sumei de 50.400 lei”, a decis instanța, conform pandurul.ro.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

O pedeapsă similară a luat la începutul anului și fostul manager al proiectului, Ionuț Ionescu, care, de asemenea, a recunoscut acuzațiile ce îi sunt aduse. Între timp, dosarul care îl vizează pe cumnatul lui Ponta încă nu a fost finalizat pentru a fi trimis un rechizitoriu în instanță, de cercetări ocupându-se inițial Mircea Negulescu, procurorul care acum nu mai este în magistratură după ce a fost dat afară de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.