Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, pârâtă la Robert Cazanciuc în dosarul Ponta-Șova / AUDIO EXCLUSIV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a fost sesizat cu privire la legalitatea unui demers al procurorilor DNA în dosarul în care sunt vizați senatorul PSD Dan Sova si Premierul Victor Ponta.

DNA a cerut Comisiei comune a Parlamentului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor toate înscrisurile întocmite în anii 2014 şi 2015 în Dosarul 122/P/2012, dosar in care sunt vizati Ponta-Șova.

Președintele comisiei, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, miercuri, pentru STIRIPESURSE.RO, ca ministrul Justitiei a fost 'sesizat' în scris de către comisie deoarece solicitarea DNA ar fi ori neconstitutionala, ori ilegala. "Aceasta solicitare este in suspiciunea ca in urma acestui proceduri de vot s-au strecurat toate eventuale intentii, ceea ce este o absurditate din punct de vedere juridic si constitutional", a declarat acesta pentru stiripesurse.ro.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, senatorul PNL Sebastian Grapa, membru al comisiei comune de Statut, a explicat ca cererea DNA trebuia sa treaca mai intai pe la Ministerul Justitiei, lucru care nu s-a intamplat, acest lucru fiind reclamat de Comisie in adresa catre Robert Cazanciuc.

REDAM MAI JOS DISCUTIA INTEGRALA CU BOGDAN NICULESCU DUVAZ:

Stiripesurse.ro: A ajuns solicitarea DNA în comisie?

Bogdan Niculescu Duvaz: Da, a ajuns la comisie, am luat-o in discutie, am transmis datele cerute. In acelasi timp i-am scris Ministrului Justitiei ca tot ce se cere in aceasta scrisoare este ori neconstitutional, ori ilegal conform legii raspunderii ministeriale.

Ati primit un raspuns in acest sens?

Nu, urmeaza sa ajunga aceasta scrisoare la dumnealui.

Deci documentele le-ati trimis DNA?

Am trimis toate documentele pentru ca odata solicitate trebuie trimise pana lamurim cauza, insa in acelasi timp am sesizat Ministrul Justitiei, in subordinea caruia functioneaza Ministerul Public si statutul procurorilor si in consecinta dansul ne va comunica, asta ii solicitam, ce masuri a luat.

Pe ce va bazati cand spuneti ca este o solicitare neconstitutionala si ilegala?

Da, pentru ca voturi sau pentru opinii politice nu pot fi suspectati sau cercetati parlamentarii, conform Constitutiei.

In aceasta scrisoare se spune clar ce se urmareste sau doar se solicita doar inscrisurile si atat?

Indiferent, nu pot fi urmariti, nu pot fi cercetati, nu pot fi suspectati, nu pot fi nimic. Or aceasta solicitare este in suspiciunea ca in urma acestui proceduri de vot s-au strecurat toate eventuale intentii, ceea ce este o absurditate din punct de vedere juridic si constitutional.

Aceste suspiciuni sunt comunicate oficial de DNA?

Nu, nu se spune asta, dar asta rezulta, ca doar DNA nu cere, asa, doar sa faca inventarul...cere in legatura cu un dosar pe care il si enunta.

Ce dosar?

Nu-l am in fata, nu va suparati, v-am dat destule detalii, va multumesc mult, sper ca va sunt suficiente pentru a va face un punct de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.