DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Încă un lider PSD a picat pe interceptările DNA / Căprar: Dă-l mă în p... mea! / 3 filiale județene se sfâșiau pe funcții în Banat

interceptari

Trei parlamentari PSD - Dorel Căprar, Florin Tripa și Narcis Chisăliță -  sunt urmăriți penal de DNA în dosarul șpăgilor din Banat, iar șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În interceptările din dosar apare și numele fostului vicepremier Mihai Fifor. De asemenea, persoanele înregistrate au vorbit și despre rivalitatatea dintre fostul ministru PSD Răzvan Cuc și liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău. Din documentele obtinute de STIRIPESURSE.RO, procurorii au ajuns la concluzia ca organizatiile PSD din Vestul tarii se luptau pentru „dreptul” de a obtine posturi de conducere la DRDP si in schemă ar fi jucat și liderul CJ Timiș, Catalin Dobra (PSD):

„Din discuţiile telefonice şi cele înregistrate în mediu ambiental reiese că ocuparea posturilor în cadrul D.R.D.P. Timişoara în schimbul unor sume de bani reprezintă o preocupare constantă a tuturor organizaţiilor PSD din Regiunea Vest, existând tensiuni între organizaţiile judeţene ale P.S.D. Caraş Severin, Timiş şi Arad cu privire la „dreptul” de a obţine atât posturi de conducere, cât şi de execuţie care urmau a fi alocate unor membri de partid sau altor persoane în schimbul unor sume de bani.

În acest sens, Căprar Dorel s-a manifestat ca un adevărat proprietar asupra acelor posturi vacante, intenţionând să nu le cedeze altor Organizaţiei P.S.D. Timiş, la solicitarea primarului localităţii Moraviţa: 'Nu, nu, nu ... Dă-l mă în p... (trivial n.ns.) mea! ... De ce să le dăm noi la alţii?'

Tot în ceea ce priveşte fenomenul ocupării acelor posturi pe criterii politice şi al concurenţei între organizaţiile judeţene de partid, este relevantă şi discuţia lui Munteanu Bogdan cu Horgea Cristian din data de 16.07.2019, din care reiese că este necesar a i se transmite lui Căprar Dorel posturile vacante, inclusiv sumele oferite pentru ocuparea lor, urmând ca acesta să decidă dacă doreşte să cedeze din ele şi altor organizaţii judeţene, făcând referire la preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin-Ionel Dobra: „Tu să-i spui lu' Zen, mă Zen, uite, la Moraviţa avem doi ...Atât sau atât ... Şi el s-o analizeze. Dacă îi dă lu' Dobra sau altcuiva sau ... Ca idee.” iar Horgea Cristian a fost de acord să procedeze astfel: „Da ... îhî... da"

Munteanu Bogdan a mai afirmat atunci că lui Căprar Dorel îi este teamă să nu intervină la directorul D.R.D.P. Timişoara alte persoane din partid pentru a-şi impune oamenii lor pe acele posturi, precizând că la angajările trecute, la intervenţia primarului din Moraviţa, una dintre persoane a fost susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin-Ionel Dobra: ,Lui îi e teamă să nu vină alţii. Aşa am perceput-o eu. Că nu spune el Pe-ndelete. La Ispravnic, cu alte şuste, să se ducă Dobra sau eu ştiu cine. Că şi data trecută, pentru aia, am înţeles că primaru' a ... a vorbit cu Dobra.”

Munteanu Bogdan i-a mai spus lui Horgea Cristian că ar fi bine ca deputatul Căprar Dorel să fie încunoştinţat din timp asupra întregii situaţii a posturilor rezervate acelor persoane, pentru a evita ca acestea să fie solicitate de alte persoane influente din partid: ,... Ideea ... opinia mea ...că ai văzut, Zen ... poate-i mai vine iar ... Dobra şi nu ştiu ce... Să ştie ce avem pe Moraviţa... Nu? Păi... Na, ca să ştie şi el, dup-aia ... ce zice?... Măi băieţi, vine ... vine Dobra ...”, scrie in documente din ancheta obtinute de STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.