Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA se implică în campania electorală: Ultimele DEZVĂLUIRI făcute de un fost ministru

evz.ro
dna

Adrian Severin, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) la Primăria Generală a Capitalei, a făcut duminică un apel către DNA, în contextul percheziţiilor efectuate la Primăria sectorului 5 în legătură cu falsificarea listelor electorale pentru Marian Vanghelie, de a se retrage din campanie şi a anunţat că va sesiza această situaţie organismelor europene. "Nu credem că instituţiile de forţă sunt cele care trebuie să decidă în ceea ce priveşte competiţia electorală care deja a început. (...) Nu credem că este normal să poţi candida în România numai cu avizul DNA şi să poţi câştiga numai cu avizul unei ambasade", a spus Severin, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Augustin Zegrean aruncă BOMBA: Ce se va întâmpla cu alegerile locale din 5 iunie

El a acuzat "atitudinea de intenţie directă de a împiedica un partid politic şi candidaţii săi să îşi desfăşoare activitatea în deplină libertate", ca şi "acţiunea de hărţuire şi intimidare a unei echipe care nu a putut fi împiedicată, nu a putut fi şantajată, pentru a nu participa în aceste alegeri". "Practic, bazele noastre de date au fost confiscate, laptopurile unora dintre voluntari au fost confiscate şi din acest motiv (...) am avut o serie întreagă de dificultăţi. (...) Lucrurile nu mai pot să rămână aşa. (...) Este limpede că instituţiile specializate ale statului au dreptul să-şi desfăşoare anchetele, să-şi desfăşoare activitatea. Dar legea o spune clar - în cadrul campaniei electorale trebuie s-o facă fără să stânjenească activitatea de campanie a partidelor politice", a susţinut Severin, conform Agerpres.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

El a anunţat că, în urma acestei situaţii, PDS se va adresa organismelor internaţionale. "Credem că suntem perfect îndreptăţiţi să ne adresăm Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, mai exact Biroului pentru instituţii democratice şi drepturile omului, care este specializat în monitorizarea alegerilor, secretarului general al Consiliului Europei şi secretarului Comisiei de la Veneţia, comisarului european pentru afaceri interne şi justiţie pentru a-i ruga să facă cele necesare conform drepturilor de care dispun, atribuţiile pe care le au pentru a garanta ca măcar de acum în colo aceste alegeri să fie libere şi corecte", a afirmat el. De asemenea, Severin a menţionat că scrisori similare vor fi trimise ambasadorilor UE şi SUA la Bucureşti, dar şi preşedinţilor celorlalte partide politice din România, în special celor parlamentare, cărora le-a cerut să fie solidari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.