Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA spune câte cauze sunt afectate de BLOCAJUL de la ÎCCJ: Într-un dosar nu a mai fost posibilă judecarea unei contestații la o măsură preventivă

http://epochtimes-romania.com
dosare

DNA susține, într-un răspuns la o solicitare a STIRIPESURSE.RO, că pe rolul completurilor de 5 judecători ale ICCJ sunt, in curs de judecată, 17 dosare instrumentate de procurorii anticorupție.

Procurorii menționează că în unul dintre dosare nu s-a mai putut judeca o contestație la o măsură preventivă din cauza blocajului de la instanța supremă. Dosarul in cauza ar fi Microsoft II, cauza in care vizati oamenii de afaceri Claudiu Florica, Dinu Pescariu si Calin Tatomir.

Citeste si Situație PARADOXALĂ la ÎCCJ: Blocajul completurilor de 5 îi afectează și pe cei care cer anularea condamnărilor pe baza deciziei CCR

"Pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători se află, în curs de judecată, un număr de 17 cauze.
Într-una din cauze, nu a mai fost posibilă judecarea unei contestații la o măsură preventivă ce fusese dispusă anterior, așadar calea de atac exercitată în mod legal  nu a mai fost luată în discuție", se arata in raspunsul DNA.

Curtea de Apel București a decis suspendarea hotararii prin care s-au infiintat noile completuri de 5 judecatori de la ICCJ dupa decizia CCR. Hotararea a fost luata intr-o plangere formulata de Liviu Dragnea, judecat si el de unul dintre completurile de 5 magistrati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.