Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA spune cum lua mită celebrul Gheorghe Ștefan: Pinalti primea banii în 'GEANTĂ'

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Stefan Pinalti

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, ar fi primit cei 200.000 de lei ceruţi pentru a interveni în atribuirea unui contract aferent unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile într-o geantă de laptop, susţin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanţei.

RECHIZITORIUL DNA poate fi citit AICI

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, în 2009, în contextul în care o societate intenţiona să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanţat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai scumpă mască Darth Vader din lume / VIDEO

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinşi de Gheorghe Ştefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în vederea influenţării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înţelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ştefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societăţi comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susţin procurorii.

"(...) suma de 200.000 de lei a fost remisă în numerar, într-o geantă de laptop, la o dată apropiată de finalizarea lucrărilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, judeţul Neamţ, după efectuarea unei plăţi de către beneficiar. (...) , la câteva zile după încasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (...) SA din municipiul Piatra Neamţ unde, în parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (...) pentru a-i fi remisă lui Gheorghe Ştefan", precizează procurorii în rechizitoriu.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ.

DNA precizează că, anterior, Gheorghe Ştefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.