Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA suferă o nouă înfrângere într-un dosar făcut de procurorul 'Portocală': Un celebru politician PNL a fost ACHITAT, o judecătoare a fost CONDAMNATĂ

sigla dna

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, aflat la al treilea mandat şi trimis în judecată într-ub dosar de luare de mită a fost achitat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Ploieşti. În acelaşi dosar, secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, a fost de asemenea achitată, în timp ce judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Dosarul DNA a fost instrumentat de celebrul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, instanţă la care s-a judecat procesul în care judecătoarea Ruxandra Popescu a fost trimisă în judecată alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea şi de secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, au dispus, miercuri, condamnarea magistratului şi achitarea celorlalţi doi inculpaţi.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

Astfel, Ruxandra Popescu, judecător la Judecătoria Sinaia, a fost condamnată la pedeapsa de patru ani închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei. Prin aceeaşi sentinţă, Ruxandra Popescu a fost achitată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Primarul Vlad Oprea, trimis în jduecată pentru abuz în serviciu, şi secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, deferită justiţiei în acelaşi dosar, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, au fost achitaţi.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea minutei.

Vlad Oprea a fost reales primar pentru a patra orară de către locuitorii oraşului Sinaia, la scurt timp după ce a fost trimis în jduecată în acest dosar. Timp de aproape un an de la realegerea sa, Oprea nu şi-a putut exercita funcţia, fiind plasat sub control judiciar.

Citește și: ŞOC pe piaţa românească: Ultima companie din acest domeniu a intrat în FALIMENT – mii de oameni riscă să rămână fără loc de muncă

În rechizitoriul prin care cei trei au fost deferiţi justiţiei, procurorii DNA arătau că în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul Judecătoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia şi trei persoane care concesionaseră terenuri în oraşul Sinaia, judecătoarea Ruxandra Popescu, care trebuia să se pronunţe în acel dosar, a acceptat promisiunea făcută de fostul şef al Poliţiei oraşului Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit, în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile în cauza respectivă. Ulterior, judecătoarea a şi primit, prin intermediar, aproximativ 500 euro, nota DNA.

Citește și: Ofertă imensă! El va deveni cel mai bine plătit antrenor român

"În acelaşi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administraţia publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condiţiile în care se puteau înstrăina, în anumite situaţii, terenurile respective. Concret, acesta, printr-o adresă, a comunicat instanţei de judecată, că Primăria oraşului Sinaia îşi însuşeşte rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, în condiţii favorabile celor trei concesionari şi cu nesocotirea hotărârilor Consiliului Local luate anterior în acest sens", susţinea un comunicat al procurorilor.

Anchetatorii arătau, de asemenea, că primarul Vlad Oprea a susţinut că "rămâne la latitudinea instanţei oportunitatea vânzării” terenurilor aparţinând oraşului, acesta transmiţând acest punct de vedere pe care l-a semnat alături de secretara oraşului.

Citește și: Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, judecătoarea Ruxandra Popescu a pronunţat o soluţie "vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul primăriei Sinaia”, iar în baza deciziei judecătoreşti oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare - cumpărare pentru cele trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) şi un folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru cei trei concesionari, mai notau anchetatorii.

Primăria Sinaia nu s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Citește și: Țiriac nu se dă bătut și dă în judecată BNR-Ce poziție au luat Simona Halep și Ilie Năstase .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.