Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, ţinută în ŞAH pe extrădarea lui Adamescu din Marea Britanie: Când va fi audiat omul de afaceri

facebook.com
Alexander Adamescu

Direcţia Naţională Anticorupţie pare că e ţinută în şah de instanţa de la Londra. Potrivit surselor Hotnews.ro, ultimul termen de judecată a fost pe 31 ianuarie, însă tribunalul londonez care judecă cererea de extrădare a amânat cauza. Procesul de extrădare a lui Alexander Adamescu se judecă la  Westminster Magistrates Court, instanţa competentă să examineze cazurile de extrădare şi cele legate de terorism. Audierea lui Adamescu este programată pentru data de 27 februarie, ora 10 dimineaţa, mai scriu cei de la Hotnews.

Citeşte şi: PROTEST MASIV faţă de Declaraţia 600: Petiţie de ULTIM MOMENT a artiştilor, pentru modificarea Codului Fiscal

Într-un dosar disjuns din cel al tatălui, Alexander Adamescu are pe numele său un mandat de arestare preventivă, fiind acuzat de dare de mită.

Apărătorii omului de afaceri susțin că acesta ar fi o victimă a „persecuțiilor politice” și că mandatul de arestare ar fi fost emis abuziv, doar pentru a împiedica procesul de la ICSID, organismul internațional care judecă cazurile de arbitraj în investiții, creat de Banca Mondială, început după ce Alexander Adamescu și compania The Nova Group NV au dat în judecată statul român, în decembrie 2015. Tot reprezentanții lui Alexander Adamescu susțin că Tribunalul arbitral ICSID ar fi decis retragerea mandatului european de arestare, ceea ce nu reiese și din decizia ICSID din 29 martie 2017, potrivit DIGI24.

În 26 mai 2016, instanţa supremă a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Anterior, în 19 mai, Curtea de Apel Bucureşti dispusese emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Alexander Adamescu, la solicitarea procurorilor DNA.

Citeşte şi: Evazioniştii, luaţi cu ASALT de poliţişti: Prejudiciu FABULOS, descoperit după percheziţii MASIVE în mai multe judeţe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.