Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trece la următorul nivel în dosarul OUG 13 (surse)

DNA desen Sursa Adevarul

Dosarul în care este investigată adoptarea OUG 13, de modificare a Codului Penal, merge mai departe la Direcţia Naţională Anticorupţie, deşi între timp actul normativ a fost abrogat.

După audierile foştilor secretari de stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, DNA are programate, în această săptămână, noi audieri şi solicitări de documente, potrivit unor surse juridice.

Având în vedere că dosarul a fost deschis după un denunţ împotriva premierului Grindeanu, a preşedintelui PSD şi a fostului ministru Iordache, demersurile procurorilor se apropie inevitabil de aceştia. Deocamdată nu există însă informaţii concrete cu privire la persoanele care vor fi audiate la DNA.

Vezi şi: Kovesi pune presiune pe Parlament: 'Este foarte important ce se va întâmpla'

Vezi şi: Gheorghe Piperea anunță APOCALIPSA: După decizia de azi, dosarele de la DNA se ÎNCHID

În urmă cu două săptămâni, DNA confirma faptul că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative și că se efectuează acte procedurale. Curios este faptul că denunţul a fost depus înainte de adoptarea OUG 13. Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”, anunţau pe 25 ianuarie că au depus un denunţ penal la DNA, în care îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului. Vezi AICI denunţul!

Ministerul Justiției a precizat că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.