Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trimite în judecată capii Poliţiei de frontieră Giurgiu şi Calafat

dna

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi comisari şefi de poliţie - Costel Simion, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat la data faptelor, şi Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la data faptelor -, pentru mai multe fapte de corupţie.

Vezi si: Singura armată din lume care sperie ISIS

Costel Simion este acuzat de instigare la abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ionuţ Damian - de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, luare de mită şi trafic de influenţă.

În dosar, a fost deferit justiţiei şi Ovidiu Florinel Cotoi, agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, la data faptei, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în toamna anului 2015, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuţ Damian să-şi îndeplinească, în mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut.

'În urma efectuării 'cercetării' respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancţiune simbolică, deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie 2015, pentru a 'recompensa' activitatea desfăşurată de şeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare lui Ionuţ Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Ovidiu Cotoi să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său, mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis lui Costel Simion, odată cu produsele alimentare, şi o sticlă de whisky 0,7 l', susţin procurorii.

DNA precizează că, pe de altă parte, Costel Simion a promis şi oferit lui Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi, posibil, şi alte aspecte privind propria carieră.

'La 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparţinând lui Simion au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiaşi zile, lui Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform înţelegerii verbale dintre ei', se arată în comunicat.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.