Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trimite în judecată mai mulți inculpați: Permise și angajări în instituții publice, fără Bacalaureat

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată a nouă inculpaţi pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, într-un dosar care vizează angajarea unor persoane în instituţii publice, obţinerea permisului de conducere sau a diplomei de Bacalaureat.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a 9 inculpaţi, dintre care unul cercetat în stare de arest la domiciliu şi altul sub control judiciar), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea.

DNA explică modul de acțiune al rețelei

”În perioada ianuarie 2022 - octombrie 2023, unul dintre inculpaţi, singur sau beneficiind de ajutorul a trei complici, ar fi pretins de la mai multe persoane (printre care şi cele cercetate în prezenta cauză) foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 51.800 euro şi 18.003 lei) şi alte bunuri în valoare de 1.200 lei, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor funcţionari publici pentru angajarea acestora sau a unor rude în cadrul unor instituţii publice, pentru obţinerea permisului de conducere, pentru obţinerea unor diplome de promovare a bacalaureatului etc”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în perioada martie 2022 - octombrie 2023, acelaşi inculpat ar fi primit sumele totale de 33.550 euro, 14.618 lei şi alte foloase necuvenite în valoare de 1.330 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vrancea cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu trei inculpaţi în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea unor infracţiuni de cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.