Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, veşti proaste pentru ginerele lui Băsescu

radu pricop ioana basescu

Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost audiat vineri la DNA. Ulterior, procurorii au anunţat măsurile luate în cazul acestuia. Astfel, Pricop este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care este cercetat şi fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi.

Vezi şi: Cum şantaja fiul fostului preşedinte al Moldovei: 'Uite la Copos, să stai şapte ani...

OFICIAL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie 2014, față de PRICOP RADU PETRU, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Pricop Radu Petru a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit personal inculpatului Lucinschi Sergiu „consultanță juridică” conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la săvârșirea infracțiunii, a procedat la interpunerea, în relația cu inculpatul Lucinschi Sergiu a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală, transmițând prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.