Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNSC: Imaginea Dacia folosită pentru o tentativă de fraudă

Dacia
Dacia Sandero

Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia, atacatorii trimiţând mesaje cu oferte promoţionale false.

"În perioada promoţiilor de iarnă, atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie, precum magazine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului. Astăzi vă prezentăm o nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se foloseşte de elemente corespondente identităţii vizuale a Dacia. Atacatorii trimit mesaje cu oferte promoţionale false, către un număr cât mai mare de utilizatori, păcălindu-i să acceseze un link sub pretextul posibilităţii de a câştiga un autoturism Dacia Sandero. Mesajele primite conţin link-uri către site-uri frauduloase, care copiază imaginea de brand a Dacia, pentru a convinge potenţiala victimă că este vorba despre un concurs real", explică experţii DNSC pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aceştia recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje considerate suspecte, chiar dacă vin de la prieteni, rude, colegi etc şi verificarea cu aceştia a transmiterii lor, pe un alt canal de comunicare.

De asemenea, specialiştii în securitatea cibernetică sfătuiesc să fie verificată mereu denumirea site-ului şi existenţa unui certificat de securitate valid (https), înainte de a furniza orice fel de date în acest spaţiu şi să nu se furnizeze date personale, financiare sau de autentificare la cerere, după ce au fost accesate astfel de link-uri, deoarece este vorba despre o tentativă de fraudă.

"Dacă aţi căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase şi aţi oferit date bancare, este important să anunţaţi cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise şi a încerca stoparea eventualelor tranzacţii ilicite. În perioada sărbătorilor de iarnă, fiţi atenţi la notificările referitoare la sumele extrase din contul dvs. şi nu validaţi tranzacţii pe care nu le recunoaşteţi", este sfatul experţilor DNSC, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.