Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar 31% dintre cetățenii Republicii Moldova își declară afinitatea culturală cu România

RFI Romania
Moldova Romania

Aproape o treime dintre moldovenii de peste Prut şi-au declarat afinitatea culturală cu România, iar o cincime - cu Rusia. Acest fapt îl arată rezultatele unui studiu sociologic realizat de Date Inteligente (iData), transmite Infotag.

Potrivit sondajului, mai mulţi respondenţi se simt din punct de vedere cultural mai apropiaţi de România (31,4%), decât de Rusia (21,8%), atunci când li se cere să aleagă între cele două ţări. În acelaşi timp, 44% dintre cetăţeni au spus că nu se simt cultural apropiaţi nici de Rusia, nici de România.

"Locuitorii regiunilor statistice din apropierea râului Prut şi din Chişinău se simt cultural mai apropiaţi de România, cu excepţia: Edineţ, Râşcani (nord) şi Cahul. Locuitorii din regiunile Comrat, Edineţ, Râşcani, Bălţi şi Căuşeni se simt cultural mai apropiaţi de Rusia. Cu toate acestea, ponderea pe regiuni nu depăşeşte 39% (Comrat), ceea ce înseamnă că în nicio regiune majoritatea populaţiei nu se simte cultural mai apropiată de Rusia", notează studiul.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-26 martie, cu participarea a 1065 de respondenţi, dintre care 93,7% au fost intervievaţi prin telefon. Marja de eroare - 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.